New Three Townhouse Development

Doncaster East Townhouses

This project is a three townhouse development located over a tennis court which had been subdivided from a larger block. The brief was to construct three, two storey townhouses with off street parking for three related families. As there is a substantial slope on the site, the response to this brief was to have a basement parking level with the ground floor on grade above. Each townhouse has been designed to have it's own identity, whilst maintaining consistency and form in each unit so they could be read as a sequence.

Each unit has been arranged around the north facing living areas and courtyard, with the bedrooms to the south and on the first level. In addition, much effort has gone into this project to make sure it is disabled compliant and elderly-friendly through the use of ramps, lifts, and wheelchair-compliant circulation spaces.