Renovation / Extension

Collingwood Extension

This project is a single storey rear extension to a double storey Victorian terrace house in Collingwood.  The brief was for a new kitchen, sitting area and dining space that made a connection to the north facing backyard.

The main challenges of this project was how to take a narrow site and to create an open, airy, bright kitchen/living space that the family could gather whilst bringing the garden inside.    The response was to incorporate a landscaping strip down one side of the extension to bring the garden indoors, with two large sliding stacker doors that meet in the corner without a post to open up the house to the outdoors.  In addition the building structure was taken off the line of the glass and brought to the outside boundary to emphasize the open-ness of the sliding windows