Renovation / Extension

Ivanhoe House

This project involves the renovation and extension of an existing 1980s house in Ivanhoe.  The existing house had good sized bedrooms, but the kitchen was small, dark, and poorly located and many areas around the house needed updating.

The renovation/extension involved a new open planned kitchen, living and dining room, leading out onto a new large timber deck that faced the large backyard.  The extension also incorporated an upstairs terrace via an external stairs for the children, and a double garage.

The main challenges of this project were to work in with the structure of the existing house, to make sure the renovation 'fit' with the existing house, but at the same time still looked modern.  In addition, due to the southern orientation of the rear of the house, natural light had to be brought into the house via highlight windows, high ceilings, clerestory lights and skylights.