Renovation / Extension

Liddiard St Extension

This project involved a rear extension to a double fronted Victorian terrace house in Hawthorn.  The existing house has four good sized bedrooms at the front, but the living, dining and kitchen rooms were small with low ceilings.  So the proposal is to demolish the existing rear of the house and construct a new, modern, open planned kitchen/living/dining room with new laundry, two bathrooms and a new master bedroom.

The main challenges of this project were to create a new family area without sacrificing too much of the backyard, whilst being respectful of the existing house.  The approach was to create a visual break between the old and the new, to clearly delineate the different areas.

The new extension has clean lines, high ceilings and carefully chosen palette of materials.